Fraggelbloggen

Alla inlägg under april 2010

Av Liza Hasselquist - 11 april 2010 12:12

Den fick jag på min födelsedag!


pax är här, och det med besked! Han har ingen respekt i kroppen alls, vilket har ledit till att han fått två omgångar med "stryk" av sin mycket toleranta storebror. En gång skulle han sno hans ben ur munnen på honom och vägrade ge sig, och en gång var han tvungen att prova att stoppa ner skallen i Lotus matskål, trots att han morrade bara Pax kom i närheten. Han ger sig dock snabbt och Lotus säger till lagom mycket!

Han har också provat på att försvarsmorra när han hade sitt eget ben, vilket resulterade i att jag plockade benet ifrån honom. Liten tuffing det där! Sedan åt och lekte han med benet så fint, och inga knepigheter alls!

Kissandet och bajsandet sker ute, tack för det!


Nu ska vi ta båda hundarna och åka ut till P18 och låta dem springa omkring där en stund, så att det blir lugnt här hemma i efetrmiddag, då HBK och Drott spelar matcher. Vi har påbörjat dieten också, och är "mätta och belåtna" efter 1 st avokado och 1 kopp svart kaffe till frukost...JIPPI! Tortyr på sin självaste födelsedag!


Förresten, försäkring, glöm inte det alla ni som hämtar valp idag! Jag tipsar om Svelands Juniorförsäkring som jag haft på alla mina hundar, och bolaget funkar toppen med ersättning (har gjort för mig!) i alla situationer som jag varit med om!

Nu ska vi se om Pax kan sitta med Lotus bak i bilburen!

Av Liza Hasselquist - 8 april 2010 11:03

Om nu någon undrar vad denna bild ska illustrera, så VET jag inte att detta är sant, MEN Tina på Tillyhills säger att det finns mini-Lotusar (och mini-Tillysar) i denna mage (som tillhör Tilly!). "Det som ser ut som sillrens" är enligt Tinas utsago valpar, jag ser ens inte sillreset, men jag är oerhört fascinerad av att min lilla hund ska bli pappa igen! Mirakel är ordet för det hela! Minst 7 st ska där finnas just nu, vilket skulle innebära att Lotus minsann kan få många valpar, och att 7 (eller fler) valpköpare får hem monster-valpar någon gång i juni    


Jaha...nu är det inte många dagar kvar tills lilla pitbullpirayadracula kommer hem! Jag är fylld med skräckblandad förtjusning, för trots allt har jag en superhund här hemma, och kanske, kanske är det så att man skulle nöja sig med honom...Men eftersom jag gillar att ständigt cykla i uppförsbacke tar jag hem en valp just då när jag valt att satsa på både bruks (2 grenar) och vallning (som tar djävulskt mkt tid) och jag ska hålla 2 kurser på BK, OCH gå på en hemsk diet...BRA LIZA!!!  Hur som helt innebär ju bara detta tiltag att jag kommer vara hemskt otrevlig (dieten) och trött (valpkiss på nätterna) i ca två veckor, sedan kan vi börja umgås igen (när jag inte måste hålla kurs på BK förstås!) och i förlängningen kommer denna temporära terror att leda till att till sommaren kommer jag att kunna häva i mig hur mycket rosé, kex och ost som helst (utan fruktan över att behöva köpa ny, större bikini) och ha en sjuhelvetes energi (när alla kurser är slut och valpen sover som normala hundar) och DÅ mina vänner, DÅ ska vi filura och figurera!

För övrigt hoppas jag på att SAMTLIGA Real Sugar och Sugarwindare (och Minos såklart, får inte glömma världens bästa Moffa/Pappa) packar in sig i bilen och tar en sväng runt aussielägret i september. Vi borde se till att vi blir inbokade i samma hus, så att vi riktigt kan leva om! Jag utmanar samtliga att försöka slå rekordet i antal hundar och människor per rum! Titeln innehas för närvarande av Maja, Malin, Sanna och mig själv med 5 hundar och 4 människor på ett rum. Det ryktas att vi ska försöka satsa stort i år och klämma in två valpar dessutom, men GIVE IT A GO i alla fall !

Jag skulle ha bloggat om skvallerträning, men det får bli i ett nytt inlägg. för detta blev aslångt i alla fall!

Av Liza Hasselquist - 4 april 2010 19:50

  Idag har vi kört lydnad och uppletande. Sol och fint väder även idag, så det har varit skönt att vara ute om än liiite kallare än igår.

På lydnaden körde jag inkallning och fick till en jättefin med bra ställande. Jag måste minnas att belöna inkallningen med social kamp, för då får han jättefint tempo. Vi jobbade lite med fart till targetplattan, vilket går fint och jag bara kan kasta ordentligt...Skitmatte! Sedan körde vi sakta-biten på framåtsändande, vilket går kanon även om jag är 10+ m ifrån Lotus. Har fått tips om hur jag får bort hoppet på skallet, alltså att han hoppar till vid första skallet, så det ska vi också jobba på. Fotgåendet går jättebra för närvarande, verkligen roligt med tanke på att vi är ganska usla på det vanligtvis!


Efter lydnaden körde vi uppletande, och Lotus tog in 4 föremål i bra tempo och sedan blev det lite svårare och tempot sänktes. Vi får jobba på med det, och där har jag också fått fina tips på en rolig flying-övning som höjer tempot rejält!

Och så lite belgarbilder från helgens hundaktiviteter:

Karmanjakas Bixit

   SE BCH SE UCH Dubion Farin

  

Farin kör uppletande, den speeden är ingen lek!

  

Knasgalning Karmajakas Hoffa 

 Hoffa och "Mette-Marit" (Hon får vara med trots fräckheten att skita i att tvätta håret innan vår foto-session)    

Sjuuuukt bra fart! Bra att han hittade min borttappade plånbok!


Efter helgens aktiviteter kan man numer se att mina uppletandeföremål samt spårpinnar är använda. Efter att ha använts flitigt av Lotus i fem år och på den tiden dragit på sig något tandmärke/grej kan man numer säga att de ser MYCKET välanvända ut, tack för det!

Av Liza Hasselquist - 4 april 2010 00:19

Fredagen tillbringades i sökskogen, i helt underbart strålande solsken. 10-15 grader och så himla skönt att vara ute, ingen snö och torrt nästan överallt. Lotus gick som en klocka, fina raka skick och härligt tempo. Han är så himla duktig min lila prins!  

Idag gick vi upp i hyffsad tid trots gårdagens grillfest, och tog oss iväg till Åminne för att träna spår. Lotus skulle få köra påsläppsträning, vilken går sådär. Mer spår behövs helt klart, och nya spårläggare! Det känns dock inte som ett stort problem, och resten av spåren är han hemskt noga och tappar aldrig spåren. Pinnarna var med bra in dessutom!

Vi körde uppletande också, två korridorer och 4 föremål i varje. Tempot ut är fint, han letar hela tiden och det enda vi behöver få in en högre växel på är eg tillbakaspringandet till mig... Men den lilla rackaren har ju liiite problem med att avgöra vems de upphittande grejerna egentligen är...Tok!

Jag tog en hel del foton under dagen, på de andra hundarna  Ska lägga in ett par bilder på mallarna och "långhårsmallen" när jag laddat över dem från kameran. Hur som helst är det toppendagar med kanonträning vi har haft jag och Lotusen- tack till sökgruppen och mest Matte och Synnöve som har världens tålamod med mig som inte kan hålla käften ens!

Imorgon blir det förmodligen lydnadsträning, så mycket hundträning blir det!


Valplängtan...Tja det ska bli supermysigt att få hem terroristen! Man tänker ju lite på allt praktiskt som måste fixas innan Pax kommer hem. Vi måste valpsäkra ett helt kontor, så vi får se hur det går med det...Hur som helst blir det nog bra!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Real Sugar

Sugarwind's

Lotus valpar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards