Fraggelbloggen

Direktlänk till inlägg 20 maj 2010

Veckans Sockervind, 4

Av Liza Hasselquist - 20 maj 2010 09:25

Nu sent omsider tänkte jag att jag skulle redovisa "Veckans Sockervind" och här ser ni resultaten:

Annorlunda underlag:

  Ha ha, han vill ju alltid in i diskmaskinen, så...   Halt kakelgolv nere i tvättstugan  

Galler. Pax kollar p mig som om att jag är trög för att jag vill fota honom där-han tycker ju inte att det är så speciellt ;)

    Ankungarna var liiite spännande...

Kollar på andra djur, men han är inte värst intresserad, så jag fick inte till ETT enda kort på Pax och hästarna vi faktiskt varit och kollat på!     

 

Kamp mer Mette och Matte!

       

Tandvisning med Matte, och det gick så himla bra! Jag måste säga att med Pax tidigare beteende vid hantering i åtanke valde jag en person som jag visste inte skulle dra undan händerna eller backa om nu valpen skulle visa sig från sin värsta sida...Men kanon alltså, och klart mkt bättre med mig här hemma också vid kloklipp osv.

      Några close-ups på lill-korven!


  

Och så ett på mattes finaste blomster-pojke!

I övrigt har dagarna gått i träningens tecken. Massa spår för Lotus, samt då högre-lydnaden. Efter gårdagens träningspass tror jag att vi kan blir giftiga på tävlingen, men jag bara tror...och hoppas förstås!

Pax var på förberedande vallkurs i söndags, och skötte sig med beröm godkänt. Alla de anra hundarna var mellan 6 mån-1 år och skötte sig lite mer tvivelaktigt. Pax kunde vara lös hos mig, passera de andra hundarna lös och ligga och slppna av utan pip och gnäll. Nu börjar Lotus och jag vallkurs i juni, Pax kommer att få följa med och kolla läget. Instruktören tyckte inte att han hade inne hos djuren att göra för vallning utan bara för att få till djurkänsla.  Det ska vi också öva nästa vecka när vi ska få börja valla på "vårt" ställe, så jag har beställt hem en extra-lång vallstav (akta dig Lotus!) och en visselpipa för kommandon på långt håll. Ska bara lära mig att få ljud i eländet! Instruktören rekommenderade dessutom att jag vallar med engelska kommandon m Lotus eftersom han redan har tex höger-vänster i lydnaden och jag inte vill att det ska färga vallningen (eller tvärt om!). Ikväll blir det hundträning, samma sak imorgon, och säkerligen även lördag, ha ha!

igår topsade jag hundarna och skickade till Laboklin för DNA-test av HSF4 (Katarakt) och MDR1 (läkemedelskänslighet) så nu ska jag vara nervös för de svaren+de från Optigen på CEA och PRA. PUST! Hoppas, hoppas att mina grabvar är fria!

 
 
Sanna Tijah Älva Pippi

Sanna Tijah Älva Pippi

20 maj 2010 15:38

Bra Liza! Tänk att du lyckats få ordning på den lilla. Blir nog bäst att försöka få iväg proverna i början på nästa vecka för mig. Så de inte blir liggande över helgen. Spännade är det!

http://www.sugarwinds.se

 
Camilla

Camilla

20 maj 2010 16:50

Oj vad duktig han är Pax!! Gå lös brevid andra hundar!!?? Imponerande! Det skulle G2 aaaldrig klara av :)
Va kul med diskmaskinen,Gizmo gör likadant. Tokvalpar!

http://www.gizmobus.bloggplatsen.se

 
Sofie & fläckarna

Sofie & fläckarna

20 maj 2010 22:51

Ja, det var ju inte riktigt så vi hade tränat ställandet... ;)Roligt var det iaf så det bjuder vi på :)

http://aussiemonster.se

 
Maria och Love

Maria och Love

21 maj 2010 14:08

Jag ser så mycke Love i Pax, De är väldigt lika, bara att Love har mer bläs....

http://www.noralise.blogg.se

 
Frida

Frida

22 maj 2010 00:03

sötis! Jag ska som dig, ha engelska kommandon, just frö att skillja de från all annan träning där man har vänster och höger! När du får ljud i visselpipan, säg till hur man gör för jag har då inte lyckats mer en ett litet ljud!=)

http://www.tenghede.se

 
Sanna Tijah Älva Pippi

Sanna Tijah Älva Pippi

23 maj 2010 22:25

Hmf... mest Maja... om det är så lätt med en aussie då, kan vi få se er på banan då kanske.

http://www.sugarwinds.se

 
Maja och Link

Maja och Link

24 maj 2010 11:19

Jag håller med Liza, inte lätt med en galen terrier och en hysterisk DP...hahaha! Men ibland undrar jag om inte Tijah är en terrier hon med så sanna ska ha kred hon med!

Förde över pengar igår, hoppas du fått de, ska bli såååå kul att komma till gotland på midsommar! Hoppas du bokat in fint väder, för jag har köpt en klänning dagen till ära!

Just det, det där jäkla krypet, hur får man in en bra position? Skitmoment!

http://greatwarrior.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Malin m. Vegas

24 maj 2010 12:16

Så klart att han är en riktig kompis! han heter ju det=) ja veggi ställer alltid upp och gör sitt (hmmm) bästa, han är så fin min lilla kille! Min brorsa såg på bild på Pax och sa men där är ju Vegas.. hahha! han tyckte att de var lika..Hoppas pengarna kom in ska bli såå kul på midsommar, jag ser ovan att Maja ska ha klänning hmmm måste kanske shoppa lite`=)

 
Sanna Tijah Älva Pippi

Sanna Tijah Älva Pippi

24 maj 2010 13:20

Jag vill också se Maja i klänning!

http://www.sugarwinds.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Liza Hasselquist - 10 oktober 2016 12:23


Regnet har fallit evist i många dagar nu. Blåsten har liksom svept över, under, genom oss som envist kämpar emot varje impuls att stanna inomhus i värmen, krypa ner i sängen; bara femton minuter till. Vi är de som aldrig viker ner oss, som alltid väg...

Av Liza Hasselquist - 6 oktober 2016 10:35


  Bevis för godkänd testledarutbildning! Ett av mina största intressen inom hunderiet (förutom att träna och tävla min egen hund) är hundars mentalitet. Jag hade turen att börja vara aktiv på en klubb där det var många likasinnade, vilket ledde ...

Av Liza Hasselquist - 5 oktober 2016 12:33

När jag börjar pyssla med saker, oavsett ifall det är hunden eller annat, så finns en viss tendens till att jag utvecklar någon slags form av mani. I somras målade jag min första tavla någonsin, en världskarta som min syster skulle få då hennes ex to...

Av Liza Hasselquist - 3 oktober 2016 12:02


Jag skulle vilja säga att jag är en ganska så cool person, som inte känner mig speciellt nervös i negativ mening gällande nåt (förutom röntgen) hundrelaterat. Alltså; tävlingar och såna saker får mig bubbligt förväntansfull, säkert delvis på grund av...

Av Liza Hasselquist - 27 september 2016 15:37


I hela mitt liv har jag varit en nästintill orimligt morgonpigg person. Nästan så störig att en bara vill klippa till för att få hejd på personen som kvittrar ”GODMORGON” klockan 05.00  för att sedan studsa upp ur sängen, kränga på sig kl...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Real Sugar

Sugarwind's

Lotus valpar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Skapa flashcards