Fraggelbloggen

Direktlänk till inlägg 19 januari 2011

Nu börjar det brännas!

Av Liza Hasselquist - 19 januari 2011 21:35

Efter en översvämning i hundstallet fick hundarna tillbringa en dag hemma- vilket var all tid Pax behövde för att klänga upp på en byrå och plocka ner den ena av mina ankelhöga, nya skinnboots. När jag kom hem fanns det en skinnboot kvar, samt en lågsko som såg mystiskt lik bootsen...Då önskade jag att jag stängt in honom i bastun istället för i vardagsrummet när jag åkte hemifrån! Nu är han snart ingen valp längre, och absolut ingen liten valpbebis, men han gör saker som valpbebisar gör, nämligen biter sönder- ALLT, ALLT, ALLT! Företrädesvis dyra saker såklart!


Annars rullar allt på som vanligt här- snön smälter, vi halkar omkring, hundarna är otroligt skitiga hela tiden och så blir det kallt och ny is och så börjar det om igen...Vi tränar på så mycket det går med tanke på underlaget. Igår var det dock ridhusträning, och agility för Pax och brukslydnad för Lotus. Lotus går himla bra just nu, mycket fokus och hög intensitet i allt. Han hade ett par dampryck när han "vunnit" sin leksak och for runt i manegen i 200 knyck nån minut eller så, men det bjuder jag på ;)


Jag förstår varför Maja sagt att man inte behöver träna raksträckor med aussies, för oj vad det går! Vi tränade starter och målgåmgar och sen skulle vi försöka svänga också, gick sådär kan man säga... Runnings gick fint, körde godisskål då jag hade en elev som medhjälpare. Har satt en "höjdbegränsare" mellan pinnarna som markerar kontaktfältet, vilket gjorde att Pax faktiskt sprang snyggt och snabbt och inte hoppade och studsade som en gummiboll!


Har bokat röntgen också- NO FEAR! Jag tänker som så att ju fler som är röntgade desto större chans att just MIN valp had HD-fel...Ha ha ha! Jag är redan övertygad om att just min har D-höfter, så jag har absolut inget att förlora, heja dig och mig helt enkelt Pia!


Tanken var att vi skulle få till nån bra agilitykurs med nån bra tränare när han väl är röngad, men jag ska försöka söka mig till agilitygänget i Hstd och se vad de har för planer där. Blir liiite dyrt att boka Jenny Damm själv, även om det är lockande ;)

 

Racer-Lotus, såklart!

 
 
Sofie

Sofie

20 januari 2011 08:52

Tack för dina tankar :)
Jag tänker precis som du med röntgen, alla bra höfter kommer bli "tagna" så det bara finns en dålig höft kvar till mig om jag röntgar sent. Ändå törs jag inte röntga så tidigt som du, måste hinna utveckla magsår först ;)
Vi håller tummarna defintivt tummarna när det är dags!

http://aussiemonster.se

 
Maja och Link

Maja och Link

21 januari 2011 01:09

SA JU DET! Träna på tighta svängar. . .

Har du inte sett han kära mor när hon kör med Mariah, svänga vad är det?
http://www.youtube.com/watch?v=OtoQaAxg-XI

Eller när hon är helt galen och tar alla hinder rakt fram!
http://www.youtube.com/watch?v=UMUkolpuvD4

http://www.greatwarrior.bloggplatsen.se

 
Pia, Elliot och Vasco

Pia, Elliot och Vasco

21 januari 2011 22:40

underbart att få höra någon som biter oxå!!! Vasco är på väg igenom väggen till badrummet (har rivit bort tapet och börjat på gips väggen)...

http://www.nummer1.bloggplatsen.se

 
Malin m. Vegas

Malin m. Vegas

22 januari 2011 01:34

men vad är det för fel på era hundar?? Min har då aldrig ätit sönder något... Hhahah ja du Liza,svänga vad är det undrar Vegas också! Vore så himla bra om du kunde berätta för honom!!!?

http://truefriend.bloggplatsen.se

 
Frida

Frida

22 januari 2011 19:09

Tex har bitit på något någon gång när han var liten men inget nu, pepper pepper;)

http://www.tenghede.se

 
Sanna

Sanna

22 januari 2011 21:54

Jag ska minsann uppfinna en ny gren och där ska alla hinder stå rakt efter varandra så de bara är att springa rakt iväg till solnedgången.
Läderstövlar vad är det? Skaffa hundkängor! Så tycker jag Vasco är duktig och uppfinningsrik som fixar en egen ingång till toaletten!
Pippi hälsar till björnsyrran och hoppas han ligger i hårdträning till kullkampen,för då jäklar ska de plockas, en efter en!!

http://www.sugarwinds.se

 
Vegas

Vegas

23 januari 2011 02:23

Hhahah ja Pippi you wish, keep dreaming.. för det lär ju aldrig ske=)///Kull 1

http://truefriend.bloggplatsen.se

 
Mikaela & Thing

Mikaela & Thing

23 januari 2011 19:27

Kull 1:orna taggar till och kommer aldrig att kunna slås! :)

http://www.flox.webgain.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Liza Hasselquist - 10 oktober 2016 12:23


Regnet har fallit evist i många dagar nu. Blåsten har liksom svept över, under, genom oss som envist kämpar emot varje impuls att stanna inomhus i värmen, krypa ner i sängen; bara femton minuter till. Vi är de som aldrig viker ner oss, som alltid väg...

Av Liza Hasselquist - 6 oktober 2016 10:35


  Bevis för godkänd testledarutbildning! Ett av mina största intressen inom hunderiet (förutom att träna och tävla min egen hund) är hundars mentalitet. Jag hade turen att börja vara aktiv på en klubb där det var många likasinnade, vilket ledde ...

Av Liza Hasselquist - 5 oktober 2016 12:33

När jag börjar pyssla med saker, oavsett ifall det är hunden eller annat, så finns en viss tendens till att jag utvecklar någon slags form av mani. I somras målade jag min första tavla någonsin, en världskarta som min syster skulle få då hennes ex to...

Av Liza Hasselquist - 3 oktober 2016 12:02


Jag skulle vilja säga att jag är en ganska så cool person, som inte känner mig speciellt nervös i negativ mening gällande nåt (förutom röntgen) hundrelaterat. Alltså; tävlingar och såna saker får mig bubbligt förväntansfull, säkert delvis på grund av...

Av Liza Hasselquist - 27 september 2016 15:37


I hela mitt liv har jag varit en nästintill orimligt morgonpigg person. Nästan så störig att en bara vill klippa till för att få hejd på personen som kvittrar ”GODMORGON” klockan 05.00  för att sedan studsa upp ur sängen, kränga på sig kl...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Real Sugar

Sugarwind's

Lotus valpar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards