Fraggelbloggen

Alla inlägg den 22 mars 2010

Av Liza Hasselquist - 22 mars 2010 19:58

I fredags efter jobbet styrde jag mina steg mot färjelägret. Lotus och hans något förvirrade matte (höll på att glömma hela ryggsäcken hemma;)) kom oskadda på båten och fick en bra plats. Det blev en lugn och städad överfart, när vi kom fram var det dock allt annat än lugnt och städat- Nej ni ska åka med den bussen, gå bort dit! Nej, ska ni till centralen är det den där bussen, gå till den! Nej, jag ska inte ens köra, kan ni inte få plats på buss nr 1? Jobbigt att löpa fram och tillbaka utan hund, ännu värre med stackars Lotus som trodde att matte slutligen hade fått mental härdsmälta.

Jaja, till sist hoppade jag bara på en buss, och så stod jag på centralen och inväntade Malins blå racer-åk, medan hon var ute på hemliga kassörs-uppdrag.

Efter att nästan blivit ofredad av en konstig snubbe dök Malin upp, och for in på parkeringen på bredhäng. Vi stuvade in oss i den mycket rymliga bilen, och körde med vindens (sockervindens, ha ha) fart mot Enköping.Nu minns jag inte vart Maja kom ifrån (eller var hon där när vi kom???) men hon dök upp i alla fall. Kvällen tillbringades i valphagen, mkt klämmande och kännande och jämförande såklart. Alla ville ge sina bästa tips till vilken valp jag skulle välja. Maja var ohotad 1:a på att hjälpa till att välja valp, så om ni har problem att välja nån gång, fråga henne (NOT!) " Jag gillar den här! Nämen denna är också söt! Kolla denna då, himla fin och så rolig på nåt sätt! Och denna, denna skulle jag tagit om jag skulle ha! Amen jag hade nog ändå tagit denna om jag var du!" Malin är inte helt opartisk i sitt väljande, det tycks hela tiden vara samma valp som är bäst på nåt konstigt sätt....

Sanna och jag var nog ganska ense om vilken valp som egentligen var bäst för mig, eller i alla fall tror jag det, det kan ha varit så att lilla, tystlåtna, väna jag körde över den stackars uppfödaren totalt ;)

Lördagen började fint med gallskrikande valpar 07.15 Det var extra kul att vi var vakna till 04.00 kvällen innan, och matade valparna ganska sent och gick till sängs med vetskapen att nu sover de lääänge imorgon...Nä så blev det inte såklart. Upp ur sängarna, ut med valpar ur hagen, torka kiss, bajs och mata. Alltså, att torka kiss och bajs efter 11 valpar som bara far runt i eländet som furier är ingen lek, de är verkligen fruktansvärda och ska in överallt där de inte får vara,skriker och slåss, skiter på mattorna som ligger ihoprullade i hörnen istället för på tidningarna som täcker 90% av golven, springer och äter varandras skit och drar runt kiss och bajs över en hel värld. Oavsett hur söta de är skulle jag ALDRIG vilja passa dessa valpar under de följande tre veckorna, Sanna kommer bli inlagd på hem efter detta trauma.

Mitt på dagen kom trevliga valpköpare från Sundsvall, som vi såklart babblade en hel del med, och kollade lite mer på valpar. Efter det hämtade vi Maja efter jobbet, glad i hågen för att hon skule slippa jobba på söndagen och vi raskt planerade in en trevlig sökdag i skogen i det underbara vädret ;) och sen blev det en resa till Västerås och en djurbutik i Malins ytterst rymliga bil. Tre hundar och fyra personer går in, men sedan var det fullt. Inte så fullt att vi inte fick med oss en 15 kg fodersäck hem, men jag tyckte att Maja såg blå ut i ansiktet när vi klev ur.


Kvällen var vi och tränade lydnad mellan vattenpölarna på brukshundklubben, sen var det dax för käk. Bakpotatis med goda röror, och sedan ost kex och vin till efterrätt. Det blir mycket hundsnack, koll på avelsdata och diverse hundsidor vill jag lova! Och lite vin för vi hade glömt rosé-dunken, mest upprörande händelsen på hela helgen. Nästa gång tar jag fan med mig en dunk på båten, för som alkohollangare är de här tjejerna sådär...

Det blev sent även denna kväll, valparna skulle vägas och avmaskas och det är ett helt företag i sig. Malin och jag försökte komma undan genom att lägga oss i soffan och låtsassova, men de andra genomskådade oss och vi blev tvungna att hjälpa till med småtrattarna.

På söndagen kom fler besök och kollade valpar, det blev fika (som för övrigt är det vi är bäst på- tack Maja!) och sedan beslutade nån idiot att vi skulle gå på promenad i ovädret, för istället för vår härliga sök-dag i solskenet kom det 15 cm snö under dagen. Malin och jag kom (som vanligt) iväg i god tid från Sanna (nä jag ljuger, vi fick stressa som satan!) och Malin kunde köra lugnt och sansat i den torra, fina väglaget (1.5 dm modd, slirigt som satan och med tvång att hålla 100 blås för att hinna till bussen). Tur att Malin är en lugn och sansad förare, som aldrig blir arg i trafiken (eller hur!?!?!) så vi kom fram tryggt till stationen och jag lyckades kasta mig på en buss (den sista som dessutom var försenad pga (o)vädret  och jag kom lyckligt (men trött) hem till Öjn. Lotus har uppfört sig under alla transporter, helt underbart vilken fin kille jag har här hemma! Så himla duktig på både båt och buss, trots en massa andra gapande hundar så har han bara sovit och skött sig toppen (utom ett liiiitet avbrott i söndags, men då fick han dödsångest på köpet)


Det bästa med helgen var att visst, jag har valt valp nu.Pax var ju Pax hela tiden såklart, eg var det väl ganska spikat redan från början, jag fastnade för honom direkt och han är underbar! Nu kan jag lugnt luta mig tillbaka och små-le åt huggsexan som de andra valpköparna får ge sig in på- grattis och god jul till er alla! Det andra bästa med helgen var att jag fick umgås en helg till med bästa brudarna, och vi hade skitskoj som vanligt (och jag skrattade så jag fick hicka). Nummer tre på bästa-listan är att vi ska få sök och vallträning här på öjn när brudarna kommer hit i sommar, mini-aussie-lägret kan man faktiskt kalla det, toppen!

Habradag alla sockervindare! (och alla andra också såklart!)


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Real Sugar

Sugarwind's

Lotus valpar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards