Fraggelbloggen

Alla inlägg den 17 februari 2011

Av Liza Hasselquist - 17 februari 2011 19:30

Dagarna traskar på i sakta mak här, ändå saktare på senaste tiden känns det som...Vi tränar på lite nu och då, på helgerna och när ljuset så tillåter blir det spår även i veckorna. Lotus går som en klocka, har kalasfina upptag och tappar varken vinklar eller apporter. Nu ska vi bara träna regelbundet på brukslydnaden så blir det snart en start i HKL, och nu JÄKLAR ska vi ta det! Pax han tuffar på och har börjat få upp riktig motivation! Han tar upp spåren jättefint och jobbar på bra, fast det fortfarande är lite vingligt ibland.

Vårt lydnadsdilemma verkar ha löst sig helt, det gäller att kampa upp honom i total madness innan man börjar köra så bjuder han både på sitt och ligg nu! Känns som att kommandona börjar sitta fint. Vi nöter FF en del också, med ingångar och ett par steg, samt detaljer t ex vänstersvängar. Han går dock inte mer än ett par meter i taget, då jag verkligen vill få till det här momentet perfekt eftersom jag slarvat en del med det på Lotus...Tur att man lär av sina misstag! Nån agility har det inte blivit på 1.5 vecka då ridhus tydligen är till för hästar hör och häpna!


Idag har lillkillen varit och fått höfter och armbågar röntgade, och det såg fint ut enl vet. De vill ju dock inte säga något preliminärt resultat och det förstår jag, då det är trist om det skulle skilja sig totalt från den senare avläsningen.  

Såhär såg det dock ut idag, och vad jag kan se så är det säkert OK. Hoppas på ett A nu då ;) Vi kunde räkna 3 (2.5) svanskota på grabben också, vilket innebär att han skulle reggats som AS (avsaknad av svans) och inte ST(stubb) som han är reggad som. Vi överlever säkert det!


Vi har haft en close-encounter med en älg idag igen, det verkar krylla av de jävlarna häromkring! Ett plötsligt BRAK i skogen, och så dök den upp! Jag gjorde som min vana trogen, gallskrek som att mit liv hängde på det, Lotus gapade och for omkring och Pax satte sig och kollade på medan de två mest hysteriska i famijen Hasselquist flippade ut. Han är så jäkla skön den lilla hunden alltså, så lugn som han är så kan man aldrig ana att han går som en raket på agilityplan, men det är skönt för man har ingen negativ stress alls. Med min avsaknad av impulskontroll när det gäller älgsitationen är det ju super att han håller huvudet kallt, för jädrar vad jag avskyr vilda djur i allmänhet och älgarna i synnerhet- DE ÄR VERKLIGEN ASSTORA!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Real Sugar

Sugarwind's

Lotus valpar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards